27 Mart 2014 Perşembe

İKİ KUPA TEK ARMA -1

"Fenerbahçe Spor Kulübü, dünyanın sayılı spor kulüplerinden biri." desek, herhalde en fanatik Galatasaray taraftarı dahi laf söyleyemez. Çünkü; bünyesinde barındırdığı çoğu branşta, o branşta mücadele edilen en büyük kupalarda final oynama başarısı göstermiştir ki kürek takımı, yelken takımı, yüzme takımı, kadın masa tenisi takımı, kadın voleybol takımı Avrupa'da şampiyon olma başarısını göstermişlerdir.

Bu sene de voleybol branşında; başarılarına alışık olduğumuz kadın voleybol takımı, Avrupa'nın ikinci büyük kupası olan CEV Cup'ta final oynayacakken; erkek takımımız ise sıkletinin çok çok altında yer alan Avrupa'nın 3. büyük kupası olan Challenge Cup'ta final oynayacak.





Dün oynanan maçlarda kadın takımımız, geçen sene yarı finalde elediği Uralochka Ekaterinburg takımı ile karşılaştı ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrılarak; kupanın bir kulpunu tutmuş oldu. Erkek takımımız ise, setlerde 2-0 önde götürdüğü maçın 3. setinde elindeki maçı basit manşet hatalarıyla vererek, sahadan 3-2 yenik ayrıldı. Ben bu sene iki takımımızın da kupaya ulaşacağına eminim. (maç istatistikleri ve yorumlar bir sonraki notta yer alacaktır)


Aslında bu sene şöyle de ilginç bir olay oldu. Voleybol Avrupa kupalarındaki her kupada 1 takımımız final oynadı.


---- Kadın Takımları ----


CEV DENİZBANK ŞAMPİYONLAR LİGİ: Vakıfbank, final oynadı. Finalde eski oyuncumuz Gamova'nın takımı Dinamo Kazan'a mağlup olarak 2.lik elde etti.

CEV CUP: Fenerbahçe kadın voleybol takımımız, 2-3'ün rövanşında evimizde karışılaşıyor.
CHALLENGE CUP: Beşiktaş kadın voleybol takımı, Zarechie Odintsovo ile finalde karşılaşıyor.

---- Erkek Takımları ----


CEV DENİZBANK ŞAMPİYONLAR LİGİ: Halkbank, finalde Rus takımı Belogorie Belgorod'a 3-1 kaybederek 2.likle yetindi.

CEV CUP: Maliye Milli Piyango, finalde Romen Tomis Constanta'ya 3-0 mağlup olarak 2. oldu.
CHALLENGE CUP: Yukarıda belirttiğim gibi erkek takımımız, Anreoli Latina ile 2 gün sonra evinde kupa mücadelesi verecek.

Böyle bir tablo, acaba herhangi bir yılda başka bir ülke takımlarına nasip olmuş mudur merak etmekteyim. Hemen her branşta Avrupa'da başarılı sonuçlar alarak bizleri gururlandıran kulübümüz, bu sene de voleybol branşlarında yüz akımız oldu. Umuyorum ki seneye erkek ve kadın takımlarımız, 1. kupada final mücadelesi verecekler.


bodofff



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder