12 Mart 2014 Çarşamba

EUROLEAGUE'İN UZUNLARI, FENERBAHÇE ÜLKER'İN ŞANSI

Öncelikle merhabalar. Bu, blogumuzun ilk yazısı. Ben (Dmitri Fedorovic) bundan sonra daha çok Euroleague üzerine yazılarımla burada çokca bulunacağım.

Son oynanan Barcelona maçında Dorsey ve Tomic'in Fenerbahçe potaaltında deyim yerindeyse at koşturması, sene başından beri az-çok dillendirilen bir sorunumuzu bir kere daha yüzümüze vurdu: potaaltı sertliği. 

Geçen senenin ortasında yapılması düşünülen  fakat Mike Batiste'in gitmeme inadı yüzünden gerçekleşmeyen Shelden Williams transferi belki de bugünümüze ilaç olacaktı. Sırf belki de bu yüzden Vidmar kaldı takımda ama ne yazık ki O'nun başımıza ikinci kere bela olan sakatlığı nüksetti ve sezonu kapattı. Sekulic, savunma anlamında o boşluğu doldurma yeterliliğine ne yazık ki sahip değil. Şimdi potaaltımız Oğuz, Zoric, Sekulic ve zaman zaman Bjelica'dan oluşuyor. Birbirlerine çok yakın oyun stiline sahip bu üç oyuncu sert takımlar karşısında rakip takım pivotlarını maçın yıldızı yapıyor. Aynı zamanda potaya uzak basketleriyle rakip uzunları post bölgelerine çıkarmaları gerekiyorken malesef bunu da maç içerisinde sıklıkla göremiyoruz. Henüz Oğuz'u EL'de göremedik. Umut ediyoruz, en azından yumuşak bilekleri ile fark yaratır.

 


 

 

 

 

 

 

 

Peki rakiplerimiz bu konuda ne durumda? Barca çok dengeli bir potaaltına sahip; Lampe ve Dorsey ile sertliği, Tomic ve Lorbek ile skoru koruyabiliyor. Milano belki de potaaltındna en sıkıntılı ekip. Yine de Lawal ile gerekliği sertliğe sahipler. Oldukça kısa bir takım olmaları da ayrı bir olumsuzluk onlar adına. Olympiacos Begic ve Shermadini ile tekniğe, Simmons ve Dunston ile de sertliğe sahip olarak dengeyi bulabilmiş. CSKA'nın Krstic ve Kaun'lu (hatta Hines) potaaltına diyecek yok. Real Madrid'in potaaltında Mirotic, Slaughter ve Bourousis bulunuyor. Yine hücum-savunma dengesine sahipler. Sofo, Zizic ve Shawn James üçlüsü ile Maccabi de hücum-savunma dengesini kurmuş. 

Fenerbahç Ülker'in bu takımlarla mücadelesinde potaaltında 1-0 yenik başlıyor. Biz bu hücum-savunma dengesine sahip olamadığımız için farklı silahlarımızı kullanmalıyız. EL'nin en güçlü forvet kadrosu da bunun için var.

Fenerbahçe'nin şansı demiştik. Evet, bu şans elimizdeki silahların gediklerimizi ne ölçüde kapattığı ile orantılı. Önümüzdeki Malaga maçı için takımımıza başarılar dilerim. Zira önümüzdeki sürecin en önemli maçı.

 

dmitri fedorovic

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder