21 Aralık 2014 Pazar

EUROLEAGUE NORMAL SEZONDA GÖZE BATANLAR

2014-2015 Euroleague normal sezonu geride kaldı ve bir önceki yazımızda Fenerbahçe temalı bir değerlendirme yaptık. Şimdi de istiyorum ki ne olduğuna genel bir bakış atalım. Göze batan oyuncuları, normal sezonun ilk 5'ini ve en değerli takımını ve oyuncusunu seçelim.

EN DEĞERLİ TAKIM:
CSKA MOSCOW
CSKA normal sezonu namağlup bitirebilen tek takım. Bunda grubundaki diğer takımların da çok fazla direnç göstermemesinin de etkisi oldu elbette. Buna karşın takım kimyasında en tutarlı oldukları da kesindi. Teodosic 10 maçın yarısını kaçırdı. Buna rağmen De Colo ve Aaron Jackson da hiç onu aratmadı.Teodosic demişken bir anekdot koyalım. Değerlendirmede kapsam dışı kalmıştır kendisi 10 maçın sadece 5inde oynadığı için.
CSKA normal sezonun 10 maçında 88 sayı ortalama ile oynadı ki çok muazzam bir rakam bu. İki maç hariç hep çift hanelerde fark attılar rakiplerine. Sezonun ilk 5ine bu takımdan bir oyuncu seçtik. İsmini şu an zikretmeyelim.

EN DEĞERLİ OYUNCU:
BOBAN MARJANOVIC
Kimisine göre artık modern basketbolda yeri olmayan bir tarza ve size'a sahip Boban fakat performansıyla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandı bu sene. Her maç çift haneli sayı buldu ve toplam 7 double double yaptı. 2 kere haftanın oyuncusu seçilen Boban, sezonu 16.8 sayı 10.7 ribaunt ortalamaları ile bitirdi ve takımının grupta ikinci sırayı almasında en büyük pay sahibi oldu. 

EN SÜRPRİZ TAKIM:
NIZHNY NOVGOROD
Aslında Alba Berlin, Kızılyıldız ve Nizhny arasında gidip geldim bu değerlendirmede ancak Unics Kazan'ı altına alan Nizhny bi adım öne geçti. Sonuç olarak Limoges ve Cedevita'yı altına almasını Alba'nın pek sürpriz sayılmaz. Aynı şekilde Kızılyıldız da çok iyi performanlar ortaya koydu fakat grubunda dişli sayılabilecek bir takım bulunmuyordu.



EN İYİ 5:
BOBAN MARJANOVİC
Yukarıda kendisi ile ilgili değerlendirmeyi yapmıştık.
JAMES ANDERSON
İyi bir takım olan Zalgiris'in en önemli parçası idi. Anadolu Efes'e karşı oynayıp 2 sayı attığı maç hariç her maç istikrarlı ve çift haneli bir katkı verdi takımına. 17 sayı, 5.2 ribaunt ve 2.3 asist ortalamaları tutturdu. %39 ile üçlük attı.
SONY WEEMS
İşte all-around dediğimiz bir oyuncu. CSKA forması ile 9 maçta ortalama 30 dakika süre aldı. 14.7 sayı, 4.7 ribaunt, 4.7 asist yaptı maç başına. %39 ile üçlük atıp %52 ile ikilik attı. CSKA'nın başarısında bana göre en büyük payı olan oyuncu.
DEVIN SMITH
Bu kısıma Goudelock ile Smith arasında bir tercih yapmak zorunda idim ve malesef istikrarlı katkısı ile Devin Smith'i seçiyorum. Devin da yine tek maç hariç sürekli çift haneleri buldu. 9 maçta 31 dakika süre bulup 16.8 sayı, 7.1 ribaunt, 2.7 asist, 1.2 top çalma ile oynadı. Kariyerinin en iyi EL sezonunu geçiren Devin, %71 ile ikilik %37 ile üçlük attı.
TAYLOR ROCHESTIE
Bu pozisyon için de Heurtel ile Rochestie arasında kaldım ve tercihim Taylor Rochestie oldu. Her ne kadar iyi asist rakamları tuttursa da Heurtel, Rochestie oyunun hemen her alanında vardı. 20 sayı ve 5.8 asist ortalamaları tutturdu. Normal sezonun son iki maçını kaçırsa da onu TOP 16'da izleyecek olmak mutluluk verici.

Ante Tomic, Jamel Mclean, Andrew Goudelock, Nemenja Bjelica, Marcus Williams, Thomas Heurtel, Zoran Erceg, Brain Randle, Paulius Jankunas ve Tarence Kinsey gibi oyuncular da kimi değerlendirmelerde bu tarz değerlendirmelerde ilk 5'e girebilecek düzeydeydiler.

Cedi Osman, Hezonja, Mitrovic gibi gençlerin dikkat çekici seviyede çıkışları vardı.

Jan Vesely ve Stephen Lasme ne kadar iyi savunmacılar olduklarını gösterdiler.

Yazar: Dmitri Fedorovic

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder